Sami Baklacı Kimdir?

1935 yılında Turhal´da doğmuştur. Küçük yaşta iken anne ve babasını kaybetmiştir. İlkokulu Turhal Atatürk İlkokulundu tamamlamış, çok istemesine rağmen sosyal ve ekonomik imkansızlıklar sebebiyle eğitimine devam edememiştir. Kendisi okuyamayan Sami Baklacı eşi Leman Baklacı ile birlikte çocuklarını okutmak için hertürlü fedakarlığı yapmıştır. Kız çocuklarının okula gönderilmediği bir dönemde kendi kızlarını okutmuş ve çevresinde okuyan çocukları da maddi manevi desteklemiştir. Sami Baklacı , bir erkek ve üç kız babasıdır. İki çocuğu doktor, iki çocuğu da eczacıdır. Sami Baklacı şu görevlerde bulunmuştur :

1.Celal mahallesi Muhtarlığı (5 dönem)
2.Belediye meclis üyeliği ve başkan vekilliği (2 dönem)
3.Turhal ziraat odası başkanlığı ( 5 yıl)
4.Çiftçi mallarını koruma derneği başkanlığı

Geçimini çiftçilikle sağlayan çevresinde zeki ,dürüst ve çalışkan bir insan olarak bilinen Sami Baklacı 2001 yılında ani bir rahatsızlık sonucu 66 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Ruhu şadolsun...

Yayın: 16.10.2017 - Güncelleme: 12.09.2023 15:20 - Görüntülenme: 2236