T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / TURHAL - Sami Baklacı Anadolu Lisesi

Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlamaları kapsamında Yapılan Kompozisyon Yarışmasında Okulumuz 9-B Sınıfı Öğrencisi Hasan Berat GENÇ İlçe İkincisi olmustur.

Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlamaları kapsamında Yapılan Kompozisyon Yarışmasında Okulumuz 9-B Sınıfı Öğrencisi Hasan Berat GENÇ İlçe İkincisi olmustur.

Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlamaları kapsamında Yapılan Kompozisyon Yarışmasında Okulumuz 9-B Sınıfı Öğrencisi Hasan Berat GENÇ İlçe İkincisi olmustur.Öğrencimizi ve Emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimizi tebrik ederiz.


                                               CUMHURİYETİN 100.YILI

Bu sabah coşku var içimde. Bugündür çünkü en şanslı gün; bugündür kıvanç, övünç verici gün. Bugün, gülen gözlerle bakan memleketimin semalarında daha bir gururla dalgalanıyor al bayrağım. Çünkü bugündür yurdumun en güzel bayramı. Ufuklar gül açsın, bezensin; gülsün bu toprağım. Gülmek, en yakışanıdır memleketime. Bu seher vakti en şen yurttaşım ben de. Sokaktan seslerle çırpıyor benim de ellerim, çırpıyor yüreğim. İşittiğim şen şakrak seslerle birlikte gidiyorum yaklaşık bir asır öncesine.

Anadolu’da bir ses inletiyor memleketimin dört bir yanını: “Ya istiklal ya ölüm!” “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” diyen parmağa koşuyor binlerce er. Onlar bağrı yanık gençler, yuvası yıkılmış ana babalar, umudu yitik nişanlılar değilmiş gibi... Vatan, millet aşkıyla öylesine bürünmüşler ki zafer bahçelerinden gül koparmaya koşuyorlar adeta. Çünkü o parmaktır ki gece karanlığındaki kutup yıldızı, o parmaktır ki Anadolu’da yükselen bir güneş, yurduma bir umut kıvılcımı…

Adını koymalıydık artık çoktan beri zihinlerde yer etmiş bu rejimin. ”Cumhuriyet” olmalıydı ismi. Anadolu’da tek bir yumruk oluşu, bağımsızlık ruhu. Bizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıran emsalsiz mücadelenin başlangıcı… Böylelikle filiz verdi bu yüce liderin suladığı, yıllardır milletin yüreğinde sıkışıp kalmış özgürlük arzusu, hürriyet özlemi, milliyet bilinci. Bundan böyle, bu milletin arzusu ne hakanlıktı ne hakan. Ne saltanattı ne sultan. Çünkü millet olmalıydı tek hükümran. Kendi hür iradesiyle seçtiği vekillerdi onun eli, kolu; ağzı, dili. Meclisti millete tek saray. Halk olmalıydı bu vatanın tek varisi. Yurtta barış ilk hedefimiz, dünyada barış tek parolamız olmalıydı bu yolda. Böylelikle kelebeğin kozasından kurtulduğu gibi özgürlüğüne kavuşmuştu milletim.

 

 

 

 

                                                                    ADI – SOYADI: HASAN BERAT GENÇ

                                                                    SINIF: 9/B 

                                                                    NUMARA: 848

                                                                    OKULU: SAMİ BAKLACI ANADOLU LİSESİ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.10.2023 - Güncelleme: 26.10.2023 14:22 - Görüntülenme: 177
  Beğen | 0  kişi beğendi